For Sale  House region Sliven , Katunishte , 116 sq.m | 10789162
17 pictures

For Sale House в region Sliven, Katunishte, 116 sq.m

116 000
No VAT is charged
116 sq.m(478 sq.m)2nd Trimmer joists, 1900
Central Heating: -Gas: -
Property Description:
Къщата е на два етажа във възрожденски стил в спокойното и китно с. Катунище, обявено за национален архитектурен резерват. Разполага с двор от 478 кв.м., а самата къща е с РЗП от 76 кв.м., има изградена самостоятелна постройка от 40 кв.м., която може да бъде обособена като механа, работилница и пр., в задната част на двора има изграден навес с пещ. Преди 3 години са в имота са направени следните подобрения:
- подменени ел. и ВиК инсталации;
- ремонтиран покрив;
- подменена дограма с автентичен за района дървен материал;

Къщата се състои от:

ет.1- антре, кухня с трапезария и хол, спалня, помещение направено на пекарна с възможност да се обособи като още една спалня, баня с тоалетна и стълбище водещо към втория етаж;
ет.2- голямо антре, три спални, баня с тоалетна.
Имота разполага със сутеренно помещение - мазе 20 кв.м..
Имота е подходящ, както за целогодишно живеене, така и за бинес инвестиция.

Презентация за село Катунище
Село Катунище е малко, но живописно българско село, разположено в сърцето на Стара планина. Със своята богата история, автентична архитектура и красива природа, то привлича както местни, така и чуждестранни туристи. В тази презентация ще разгледаме основните забележителности, историческите аспекти и културните особености на село Катунище.

#### История
Село Катунище има дълга и интересна история, датираща от времето на Второто българско царство. То е известно с това, че е запазило своето традиционно българско наследство и култура през вековете. Името на селото произлиза от думата катун , което означава малко село или лагера на номади, което свидетелства за неговите древни корени.

#### Архитектура
Една от основните атракции на Катунище е неговата архитектура. В селото могат да се видят много добре запазени стари къщи, изградени в традиционния български стил с дървени конструкции и каменни основи. Тези къщи създават уникална атмосфера и пренасят посетителите назад във времето.

#### Природни забележителности
Село Катунище е заобиколено от красива природа. Наблизо се намират няколко живописни пътеки, които предлагат възможности за пешеходен туризъм и пикници. В района могат да се видят разнообразни растителни и животински видове, което го прави идеално място за любителите на природата.

#### Културни особености
Местните жители на Катунище са горди със своите традиции и обичаи. През годината в селото се провеждат няколко фестивала и празници, на които се представят народни танци, песни и занаяти. Тези събития са чудесна възможност за посетителите да се запознаят с българската култура и да участват в местния живот.

#### Заключение
Село Катунище е истинско бижу в сърцето на България. Със своята богата история, уникална архитектура и красива природа, то предлага нещо за всеки посетител. Независимо дали сте любители на историята, архитектурата или природата, Катунище ще ви предложи незабравимо изживяване. Посетете това чудесно село и открийте красотата на традиционната българска култура и природа.
Features:
  • With a parking lot
  • With an active business
  • Furnished
For Sale  House region Sliven , Katunishte , 116 sq.m | 10789162 - image [2]
For Sale  House region Sliven , Katunishte , 116 sq.m | 10789162 - image [3]
For Sale  House region Sliven , Katunishte , 116 sq.m | 10789162 - image [4]
For Sale  House region Sliven , Katunishte , 116 sq.m | 10789162 - image [5]See next 13 pictures
Price

Property price: 116 000 €

Price on sq.m: 1000 €

Subscribe me for price change notifications
Location

region Sliven, Katunishte

Statistics
  • 41views
  • 0saves
The ad has been updated on 13 September 2024
Contact seller
087XXX... (show)
For Sale House в region Sliven, Katunishte, 116 sq.m
116 000 €
116 sq.m2nd Trimmer joists, 1900
call20879161083