Продава  Парцел област Хасково , с. Долно Черковище , 1612 кв.м | 73220331
Продава Парцел
VIP
област Хасково, с. Долно Черковище
23 000
Цената е с включено ДДС
1612 кв.м
Регулация: ДАТок: НЕВода: ДА
Премахни
Описание на имота:
ПРОДАВАМ ИЛИ ЗАМЕНЯМ
Парцел 1 612 кв.м. в землището на село Долно Черковище, община Стамболово, област Хасково. Отличен за вилен имот, целогодишно живеене, бизнес-развитие. Предназначение за индивидуално застрояване. Невероятно разположение: Непосредствено под скалния масив Кован кая природна забележителност, с издълбани в нея над 100 обредни ниши от ранно тракийската епоха. Гледката е към защитена местност Орешари и известния огромен скален свод под билото.
Скалата Кован кая е обект на туристически интерес, един от многото исторически обекти наоколо. Съвсем близо, на на друга скала Аул кая се намират и останките на гробница и тракийско светилище, известно като Лъвската глава, в чието подножие са построени паркинг и информационен център. На около 3 км. северозападно са известните скални гробници на село Пчелари.
За по-подробно запознаване с природните забележителности наоколо и историческите паметници в района, потърсете информация в интернет. Има достатъчно.
Река Арда е на около 200 метра. В близост, на около 50 60 м. тече още една река Бяла, която се влива в Арда. Край устието и са разположени туристически комплекси Арда и Перпера с хотелски части, ресторанти, басейни. Разстоянието до тях е не повече от 400 500 метра. В близост има и други постройки постоянно или временно обитавани.
От имота разстоянието до стената на язовир Студен кладенец е 8,5 км. До Хасково разстоянието е по-малко от 50 км., до село Долно Черковище 2,5 км.Парцелът е с лице 43,76 метра на пътя Хасково Крумовград. Достъпът е целогодишен по хубав асфалтов път.
НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ С ДОКУМЕНТАЦИЯТА. БЕЗСПОРЕН СТАТУТ. СПАЗЕНИ ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРЕОТРЕЖДАНЕ. ИЗРЯДЕН НОТАРИАЛЕН АКТ.
Имотът е с ограда бетонов пояс, около 30 см. и телена мрежа, с обща височина около 180 см., водоснабден от общински водопровод, поставен е водомер, изравнен е, изкопана е септична яма с дълбочина 3 м. и бетонови гривни с диаметър 1 м. за нея. Монтирана е 5-метрова желязна порта по индивидуален проект. Почвата е обогатена с хумусна пръст, доставена с 8 самоосвала. Правено е радиестезично изследване, което показа подпочвена вода на около 30 м. дълбочина. Мястото е отбелязано.
ВНИМАНИЕ! Имотът към момента не е електрифициран, но съвсем близо на около 60 70 метра от оградата има трафопост на EVN, също и частен мачтов трафопост в съседния двор.
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗШИРЕНИЕ!
СИНТЕЗ
Цена 23 000 евро.
Местоположение: До Железния мост над река Арда, село Долно Черковище, област ХасковоКвадратура: 1612 кв.м
Регулация: В регулация (УПИ)
Ток: Без ток
Вода: Водоснабден от общински водопровод, с шахта и воодомер
Особености:
  • За жил.строителство
Цена

Цена на имота: 23 000 €

Цена на кв.м: 14,268 €

Локация

област Хасково, с. Долно Черковище

Статистика
  • 5разглеждания
  • 0добавяния в Бележника
Обявата е публикувана на 22 март 2024
Попитай продавача
088XXX... (покажи)
Брокер
Динка Еленска
0885440703

ИМОТИ 2000 ЕООД
град Стара Загора ул. Х.Д.Асенов 95
Продава Парцел в област Хасково, с. Долно Черковище
23 000 €
1612 кв.м